Składniki: – 1kg ziemniaków (młodych) – 100g jogurtu – 1 łyżka suszonego oregano – 1 łyżeczka czosnku granulowanego – 1 łyżeczka słodkiej papryki – ½ łyżeczki soli – ½ łyżeczki pieprzu – ⅓ łyżeczki chili (opcjonalnie) Przy podziale na 4 porcje, jedna to około 218kcal, B: 6,2g, T: 1g, W: 43,5g. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 45 minut, następnie rękaw otwieramy lub rozrywamy i pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Smacznego! Całość przekładamy do rękawa, zawiązujemy i umieszczamy na blasze lub w brytfance. Może część z Was zrobiła sobie zapasy na długi weekend i zakupiła młode ziemniaki? Za pomocą wykałaczki robimy kilka dziurek w rękawie. Bez obierania, bez gotowania, za to w rękawie. Nie znajdziecie w nim żadnego tłuszczu, a jedynie jogurt i przyprawy.