Pamiętajcie jednak, że dodatki to tylko propozycja podania i moje smakowe upodobania, a Wy możecie poszaleć z innymi składnikami 😉 tortilla (ilość wg potrzeb) salami lub szynka czerwona papryka – opcjonalnie kilka pieczarek pokrojonych na cienkie plasterki – opcjonalnie 1-2 op. mozzarelli w zalewie xl Sos: ketchup czosnek granulowany szczypta ostrej papryki oregano bazylia sól, pieprz W garnuszku mieszamy kilka łyżek ketchupu z przyprawami. Nie zawsze mam czas i odpowiednie składniki, dlatego częściej zdarza mi się przygotować ekspresowe pizze np taką z patelni (bez dodatku drożdży, bez konieczności wyrastania) czy właśnie pizzę na spodzie z tortilli. Osobiście jednak najbardziej lubimy taką pizzę w wersji podstawowej – tylko ser i szynka lub salami (choć to ostatnie sprawia, że tortilla jest nieco bardziej tłusta niż w przypadku szynki). Pieczemy przez około 10-15 minut aż tortilla się zarumieni, a ser roztopi (kontrolujemy czas pieczenia, bo w zależności od wykorzystanych produktów lub samego piekarnika może być on inny). Wychodzi po prostu mniej chrupiąca niż w wersji podstawowej – tylko z wędliną i serem. Można dodać niewielką ilość pokrojonej na mniejsze kawałki papryki lub surowe pieczarki pokrojone na plasterki. W takim wypadku, dzielę taki placek na połowę i roluję jak naleśnika. Nie znaczy to, że z jej dodatkiem smakuje źle.