Jak ubić śmietanę? - zawsze ubijaj w wysokim naczyniu - ja używam litrowego słoja - zawsze śmietana musi być bardzo dobrze schłodzona, wstawiam do lodówki zawsze minimum na noc - naczynie, w którym ubijasz bitą śmietanę też najlepiej schłodzić, ja szklany słój wstawiam po prostu do lodówki na 30 minut, potem wlewam do niego zimną śmietanę i ubijam! - wybieraj śmietanę 36% tłuszczu a nie 30% - śmietanę ubijaj zawsze na najwyższych obrotach miksera Śmietanę ubij na sztywno z cukrem kokosowym, wyłóż na tartę. W przepisie na kruchą tartę z truskawkami zostawiam Wam też kilka tipów na to jak ubić śmietanę aby zawsze się Wam udała, i jak zrobić najlepszy krem ever! PRZEPIS NA CIASTO KRUCHE: - 100 g zimnego masła prosto z lodówki - 200 g mąki pszennej typ 480 - szczypta soli - 1 jajko rozmiar M - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżka cukru kokosowego Spód wystudź całkowicie! KREM BUDYNIOWY: - 1 opakowanie budyniu waniliowego/ śmietankowego z cukrem - 250 ml mleka - 50 g masła + 100 g masła W misce wymieszaj proszek budyniowy z mlekiem. Jeśli jesz często ciasta albo jesz kupne słodycze i lubisz słodkie: to do ciasta kruchego dodaj 2 łyżki cukru kokosowego, do śmietany 2 łyżki cukru kokosowego i do budyniu 1 łyżkę cukru kokosowego. Tarta na kruchym przepysznym spodzie, z kremem na bazie budyniu i ubitą śmietaną z cukrem kokosowym. Całe ciasto jest mocno odchudzone na tartę dodałam zaledwie dwie łyżki cukru, nie jest więc zbyt kaloryczna i nie jest za słodka. Pyszna i prosta krucha tarta z truskawkami, takie ciasto trzeba zrobić chociaż raz w roku, a w sezonie truskawkowym jest ono obowiązkowe! Budyń i 100 g masła umieść w misie i zmiksuj na gładki krem blenderem! W/w szybko zagnieć i wstaw ciasto owinięte folią do lodówki na minimum 20 minut Nie używaj robota ten nigdy nie rozprowadzi tak masła w kremie jak blender! Na wystudzony upieczony spód tarty, wyłóż krem budyniowy, ułóż kilka plasterków truskawek.