Budyniowe Biszkopty

Iwona
Desery
29.05.2020 18:31
Budyniowe Biszkopty

Składniki na 20 sztuk: Składniki na 20 sztuk: - 2 jajka kl L (osobno białka i żółtka) - 40 g cukru - 38 g budyniu w proszku waniliowego bez cukru (1 opakowanie) - 50 g mąki pszennej - ewentualnie kilka kropel esencji waniliowej - szczypta soli 1. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, pod koniec dosypujemy partiami cukier i dalej ubijamy. Budyniowe Biszkopty Domowe biszkopty, czasem warto swoje upiec i posmakować takich domowych, są pyszne, a te są jeszcze bardziej pyszne bo z dodatkiem budyniu w proszku który sprawia że smakowicie pachną i przepysznie smakują :) 4. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia, a na papier wykładamy porcje ciasta formując okrągłe biszkopty o śred.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/05/budyniowe-biszkopty.html