Składniki na 2 blaszki ciastek: 250 g masła 80 g cukru pudru 80 g budyniu waniliowego w proszku (2 opakowania po 40 g) 250 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie kilka kropel esencji waniliowej Ciastka możemy też przygotować z połowy porcji na jedna blaszkę :) 1. Jeśli jeszcze nie piekliście budyniowych ciasteczek to żałujcie bo są przepyszne i szybko nadrabiajcie zaległości :DPrzygotowanie ich to pestka, więc spokojnie możecie zaprosić dzieci do pomocy i ciasteczka raz dwa i będą gotowe, tylko uważajcie są tak kruche, że prawie rozpadają się w dłoniach ;) Z ciasta odrywamy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce, każdą kulkę lekko spłaszczamy i odgniatamy na niej wzorek albo widelcem albo tłuczkiem od mięsa. Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika dajemy im odpocząć z chwilkę zanim je przeniesiemy na kratkę ponieważ są bardzo kruche.