Jabłka, kokos i orzechy 😍 Składniki (blaszka 23/33): ciasto kruche: mąka 3 szklanki, margaryna 22 dag, cukier puder 18 dag, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śmietana kwaśna 3-4 łyżki, żółtka 6 szt, masa jabłkowa: jabłka 1 kg, galaretka agrestowa 1 szt, cukier 1 łyżka, masa kokosowa: białka 6 szt, cukier kryształ 1 szklanka, wiórka kokosowe 20 dag, mąka ziemniaczana 1 łyżka, masa orzechowa: jajka 4 szt, orzechy mielone 12 dag, cukier kryształ 3/4 szklanki, kakao 1 łyżka, mąka pszenna 1 łyżka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, polewa czekoladowa: czekolada mleczna 200 g, mleko 4-5 łyżek, dodatkowo: bułka tarta do posypania ciasta, wiórka kokosowe do ozdoby. Ciasto pieczemy w 170 st. C przez 30-40 min. aż będzie rumiane, a włożony w ciasto patyczek będzie suchy. Masa orzechowa: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodać cukier, a następnie po jednym żółtku. Na ciasto wykładamy jabłka, następnie pianę kokosową, masę orzechową i przykrywamy wierzch pozostałym ciastem kruchym. Składniki ciasta kruchego posiekać nożem, następnie zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce. Masa kokosowa: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier.