Apetycznie – odwrócone ciasto z rabarbarem

Judyta
Ciasta
29.05.2020 14:54
Apetycznie – odwrócone ciasto z rabarbarem

Zamiast więc zatrzymać wydzielający się sok z cukrem, z którego zrobiłaby się ładna galaretka trzymająca laski rabarbaru i oddzielająca od blachy, wypuściła sok do piekarnika. Ciasto wyszło bardzo smaczne i wizualnie nawet – nawet, ale myślę, że Tobie wyjdzie o wiele ładniejsze ciacho, niż mnie. Po pierwsze nie dość mocno ścisnęłam obok siebie laski rabarbaru, przez co ciasto przedostało się przez przerwy na wierzch. Jest odrobinę inny, niż na Apetycznie – Klasycznie, ponieważ ja jak to ja nie potrafię się trzymać przepisów w 100%. Moje nie wyszło takie piękne jak widziałam na stronie Apetycznie – Klasycznie , ale robiłam je pierwszy raz, więc sobie wybaczam. Dlatego, gdy zobaczyłam ciasto odwrócone z rabarbarem, zachwycona jego urodą i oryginalnością od razu postanowiłam, że muszę takie zrobić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/apetycznie-odwrocone-ciasto-z-rabarbarem/