Domowe bułki śniadaniowe Składniki: 1 ugotowany ziemniak 350 g mąki 1 łyżeczka drożdży suszonych 2 łyżeczki oliwy 2/3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 220 ml ciepłej wody do posmarowania żółko wymieszane z 1 łyżeczką mleka Wykonanie: Drożdże zmieszać z 3 łyżkami wody i cukrem. Następnie podzielić na 10 porcji, uformować z każdej kulkę, położyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Odstawić na 30 minut, po czym posmarować każdą jajkiem zmieszanym z mlekiem, za pomocą pędzelka. Zgadzam się ! a jeszcze lepiej gdy jest to domowa bułka, upieczona rano na śniadanie. Nie ma nic lepszego niż pachnąca, ciepła bułeczka na śniadanie? Miskę wysmarować oliwą, przełożyć ciasto i odstwić do wyrośnięcia na godzinę.