3 jajka60 g cukru/ksylitolu90 g mąki (60 g orkiszowej jasnej+30 g ziemniaczanej)250 g mascarpone200 ml śmietany kremówkiprzecier z 1 mango2 łyżki cukru/ksylitolu1 łyżeczka/listek żelatyny1 łyżka amaretto - opcjonalnie1/2 mangobezyPrzygotowanie: Owinąć w folię i przełożyć do lodówki, przynajmniej na 1,2 godziny, a najlepiej na całą noc przed podaniem rozmarować na wierzchu rolady pozostawiony krem. Puchata, delikatna rolada biszkoptowa z kremem z mango to moja propozycja na weekendowe ciasto. Na koniec przy pomocy rózgi wmieszać pulpę z mango rozwinąć roladę, posmarować kremem i powtórnie zwinąć. Połączyć z przygotoeanym mamgo serek mascarpone ubić ze śmietaną kremówką na puszysty krem, dodać cukier i ewentualnie alkohol. Odstawić do przestudzenia mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować na jednolitą pulpę. Najlepiej w 3 ratach ciasto wyłożyć na blaszkę, równomiernie rozsmarować.