Spód: 200 g herbatników (ja użyłam Krakuski) 100 g masła Masa: 250 ml mleka 500 ml śmietanki 30% 70 g białych pianek marshmallow 1 łyżka cukru 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 op. galaretki truskawkowej około 200 g truskawek Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Sama nawet nie miałam zbyt wielkiej okazji się nim nacieszyć 😉 To chyba jego główna wada – jest go stanowczo za mało Ciasto z piankami marshmallow, truskawkami i galaretką zniknęło u nas w błyskawicznym tempie. Udostępnij Zapisz Mój synek okrzyknął to ciasto jednym z najlepszych na świecie. Nie dziwię mu się, bo ciasto smakuje rewelacyjnie i mnie również ten smak, jak i prostota wykonania, oczarowały . Podgrzewamy na małym ogniu. Mieszamy rózgą kuchenną, aż pianki się roztopią. Powstałą masą ciasteczkową wylepiamy spód blaszki (20×20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na piach. Następnie wylewamy na blaszkę. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody.