Świąteczne biscotti z żurawiną, pistacjami i skórką pomarańczy Składniki: 2/3 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 2 jajka łyżeczka otartej skórki z pomarańczy 2 szklanki mąki szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g obranych pistacji 150 g żurawiny suszonej Przygotowanie: Z ciasta uformować długi wałek - piec przez 35 minut, odstawić do ostygnięcia na 10 minut i potem pokroić na lekko ukośne plastry ( ok 1 cm na grubość). Te biscotti z żurawiną, pistacjami i dodatkiem skórki z pomarańczy smakują bardzo świątecznie i będą idealnym, drobnym prezentem dla przyjaciół i znajomych. Olej zmiksować z cukrem i jajkami, dodać skórkę z pomarańczy i zmieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/12/swiateczne-biscotti-z-zurawina.html