Czekoladowa panna cotta 1/2 litra słodkiej śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie gorzkiej czekolady 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 12 g żelatyny 1 łyżka likieru kawowego Żelatynę zalać gorącą wodą, dobrze wymieszać i odstawić na ok 5 minut. Przed wyjęciem z naczynia, warto na chwilkę wstawić fliżanki do ciepłej wody – wystarczy je tylko zanurzyć – żeby całość łatwiej było wyjąć na talerzyk. Nie ma możliwości, żeby coś się nie udało, niewiele z nim pracy- trzeba tylko wszystko wymieszać i odczekać aż stężeje. W tym czasie podgrzać śmietankę, rozpuścić w niej cukier, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać aż się rozpuści nie dopuszczając do zagotowania. Dodatek kawy sprawia, że całość ma ciekawy i głęboki smak, ale też raczej z przeznaczeniem dla dorosłych.