Jak omlet się podpiecze z drugiej strony, to za pomocą drewnianej łyżki porwać delikatnie na kawałki, dodać resztę masła i obsmażyć kawałki ze wszystkich stron. Cesarski omlet wiedeński Składniki: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 3 jajka 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła do podania: cukier puder, dżem Wykonanie: Do miski przełożyć mąkę, cukier i mleko. Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła, przełożyć ciasto i podpiec na rumiano - następnie przewrócić na drugą stronę. Oddzielić żółtka od białek - żółtka przełożyć do mleka i mąki, białka zostawić w misce ( szklanej lub metalowej) i ubić mikserem na pianę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/04/cesarski-omlet-wiedenski.html