pt. Keto carbonara szparagowa wpada mi do głowy i nie chce jej opuścić dopóki danie nie pojawi się na talerzu… A tu za rogiem już czekają inne produkty sezonowe, z których trza zrobić użytek, bo w końcu wiosna i lato nie trwają przecież wiecznie… Boczek i szparagi zatopione w pysznym kremowym sosie to – w rzeczy samej – danie obiadowe na czasie. Keto carbonara szparagowa – kolejny pyszny sposób na wykorzystanie sezonu na szparagi Szparagi i boczek? Równie dobrze można skorzystać z gotowców w postaci makaronu shirataki lub innego z korzenia konjac. 🙂 Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku No i sami widzicie, że – chcąc nie chcąc – cały czas nawiązuję ostatnio do kuchni włoskiej. Oczywiście tylko jeśli zwracacie uwagę na takie przyziemne rzeczy jak ilość węglowodanów w diecie. Keto carbonara ze szparagami Kuchnia włoska w wydaniu keto – można? Przecież bez względu na rodzaj stosowanej diety nasz limit kaloryczny ma jakieś granice… Co prawda pomysłów na dania ze szparagami i rabarbarem mam już od groma i ciut ciut. Sezonowość produktów to nie lada wyzwanie Na szczęście jeszcze jakoś daję radę. Tyle, że nie nadążam ich realizować i wrzucać na bloga.