Pieczone frytki z czosnkiem i oregano 500-700 g ziemniaków 4-5 lyżek oliwy sól, 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki oregano Ziemniaki pokroić w dość duże frytki i wrzucić do wrzątku. Przełożyć ziemniaki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , polać 2-3 łyżkami oliwy i posolić, wymieszać i rozłożyć tak, żeby nie nachodziły na siebie. Piec w 200 stopniach ok 30 minut, aż się zarumienię ( w międzyczasie mieszając żeby się równo przypiekły, kilka razy też otworzyć piekarnik i odparować). Na końcu mieszam w oliwie z czosnkiem i oregano, chwilę podpiekam i są- chrupiące, aromatyczne i mocno czosnkowe. Ciąg dalszy cyklu kuchnia kryzysowa z jednej strony, a z drugiej kto by nie chciał zjeść pysznych fryteczek? W miseczce wymieszać 2 łyżki oliwy z posiekanym czosnkiem i oregano.