Salsa ze śledziem z kukurydzą i ananasem 1 opakowanie filetów śledziowych (250g) 2 duże cebule olej do smażenia 1 czerwona papryka mały przecier pomidorowy 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny 150 g kukurydzy konserwowej 3 plastry ananasa z syropu Śledzie umyć i przesuszyć a następnie pokroić w paski. Dodać miód, sok z cytryny, 4 łyżki wody (albo zalewy z ananasa) i przecier – dusić ok 5 minut. Pyszna przekąska nie tylko dla amatorów śledzi, to takie danie, które może posmakować tym co za tą rybą nie przepadają - smaki tu są tak dobrane, że śledź nie dominuje. Dziś propozycja przekąskowa -salsa ze śledziem w lekko słodkim sosie pomidorowym z cebulką, kukurydzą i ananasem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/04/salsa-ze-sledziem-z-kukurydza-i-ananasem.html