Jeżeli czujecie podobnie, wśród wielu sposobów na jej wykorzystanie w kuchni, polecam Wam ten, na paprykę pieczoną z serem mozzarella i jajem sadzonym. Temperaturę piekarnika obniżamy do 180 stopni i zapiekamy papryki jeszcze przez kolejne 15-25 minut (aż jajko się zetnie, a papryka zmięknie). Pisałam to wiele razy i pewnie napiszę to jeszcze nie raz – papryka to moje ulubione warzywo i mogłabym ją jeść na okrągło. To super pomysł na śniadanie czy kolację, a nawet jako dodatek do obiadu też się sprawdzi. Wkładamy na około 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. 2 czerwone papryki 4 jajka 1 kulka mozzarelli masło świeży tymianek sól, pieprz
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2020/05/18/papryka-zapiekana-z-jajkiem-i-mozzarella/