Fasolka po bretońsku

Joanna
Obiad
17.05.2020 23:31
Fasolka po bretońsku

I palimy w piecu, co by dupki nie zmarzły ;) Składniki: 3500g fasoli Ja ś 200g w ę dzonego boczku 300g kiełbasy np ś l ą ska, toru ń ska 1 puszka pomidor ó w (400g) 100g koncentratu pomidorowego 2 ły ż eczki cukru 1 z ą bek czosnku 1 ś rednia cebula 4 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe 1 pełna ły ż ka m ą ki ok 1 płaska ły ż ka soli W czasie gotowania fasoli podsma ż amy na patelni pokrojony w kostk ę boczek, a nast ę pnie upra ż ony boczek przek ł adamy do garnka, a na t ł uszcz wrzucamy kiełbas ę pokrojon ą w talarki, posiekan ą cebul ę i czosnek. Sposób przygotowania: Fasol ę namaczamy w zimnej wodzie min. 12 godzin, nast ę pnie wybieramy ziarenka je ś li s ą nadpsute i zalewamy 2l wody. Pieprz do smaku 2 ły ż ki suszonego majeranku 1 pełna ły ż ka m ą ki Wlewamy na gotuj ą c ą si ę zup ę i doprowadzamy do wrzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2020/05/fasolka-po-bretonsku.html