Przepis będzie podany dosyć luźno, bo wszystko zależy od tego, ile chcecie sobie sztuk przygotować. zielone szparagi (u mnie pół pęczka, średnio grubych szparagów) mozzarella w zalewie (u mnie 2 op.) szynka parmeńska (1-2 op.) chleb tostowy oliwa z oliwek Z kromek chleba tostowego odkrawamy skórkę (boczne zostawiamy, odkrawamy tylko górę i dół), kroimy na pół. Kojarzycie Janice z serialu Przyjaciele i jej słynne Oh! My! God! ?? 🙂 Właśnie podobny okrzyk wydałam z siebie po spróbowaniu tej przekąski. Na grzance z chleba tostowego kładziemy plasterek mozzarelli oraz szparaga. Rozkładamy je na płasko i dość obficie skrapiamy oliwą z oliwek. Szparagi obwiązujemy grubą nicią i stawiamy pionowo w garnku z wrzącą, lekko osoloną, wodą. Następnie rumienimy z obu stron na rozgrzanej, suchej patelni.