Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 100 g kaszy jaglanej 2 marchewki 1 cebula 500 g passaty pomidorowej lub domowego przecieru 2 łyżki oleju 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki suszonego czosnku sól Opłukaną kaszę przekładamy z powrotem do garnka, zalewamy szklanką gorącej wody, solimy i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 10 minut. Sposób wykonania: Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy około 300 ml wrzątku i pozostawiamy na 10 minut. Po tym czasie przekładamy kaszę na sitko i przelewamy ją zimną wodą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/05/pasta-na-kanapki-z-tunczyka-i-kaszy.html