Najlepiej by było właśnie teraz posmarować precle jajkiem rozmąconym z mlekiem piec w 200*C około 18 minut, aż mocno się zrumienią Uwagi: wg oryginalnego przepisu nie smarowałam precli jajkiem tylko po upieczeniu masłem. Skręcić precle po kolei, najlepiej pojedyńczo wkładać precle do garnka z wrzącą wodą, licząc po 30 sekund na sztukę. 1 szklanka ciepłej wody1 łyżka cukru25 g drożdży2,5 szklanki mąki jasnej orkiszowej1 płaska łyżeczka soli1 łyżka miękkiego masłado obgotowania:1-2 l wody+1 łyżka cukru+2 łyżki sodyPrzygotowanie: rozpuścić drożdże w kilku łyżkach wody, następnie wszystkie składniki umieścić w misie robota i wymieszać do otrzymania gładkiego ciasta. To moja ulubiona niemiecka przekąska, dlatego dla mnie najlepsze i najpyszniejsze precle to Laugenbrezeln z Bawarii. Nie wiem jaki rodzaj precli wybrała Ania, dlatego trochę zmodyfikowałam przepis, by przybliżyć wypiek do mojego ulubionego.