Zupa krem z marchewki i soczewicy

Obiad
27.04.2020 21:01
Zupa krem z marchewki i soczewicy

Zupa krem z marchewki Składniki na zupę - 4 bardzo duże marchewki (około 1,5 kg marchwi) - 1 szklanka soczewicy czerwonej lub żółtej lub mieszanki - 1 mała cebulka - 2 ząbki czosnku - 1 l wody - 1,5 cm obranego korzenia imbiru - 1 łyżeczka słodkiej papryki - Sól, pieprz, ostra papryka do doprawienia - 1 łyżka oliwy z oliwek - Szczypiorek do posypania - Mleczko kokosowe Zupa krem z marchewki i soczewicy z aromatem świeżego imbiru i mleczkiem kokosowym. Przygotowanie zupy krem z marchewki – wege - Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. - Zupę wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem, dokładamy około 1/3 łyżeczki mleczka kokosowego, posypujemy ostrą lub słodką papryką. Przepis na zupę krem z marchewki i soczewicy Połączenie żółtej, czerwonej soczewicy i marchewki, do tego imbir, ciut mleczka kokosowego i wychodzi przepyszna zupa! Ta kremowa zupa z marchewki właśnie taka jest. To jest tak pyszna kompozycja i w dodatku mało kaloryczna (a sycąca), że sama jestem pod wrażeniem! - Soczewicę w międzyczasie zalewamy wodą i odstawiamy na 10 minut. Trochę przypomina mi zupę dyniową, ale uważam, że jest dużo dużo lepsz.a

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://vegeszamanka.pl/2020/04/zupa-krem-z-marchewki-i-soczewicy.html