Szakszuka z kiełbasą

Śniadania

17.04.2020 10:18

Szakszuka z kiełbasą

porcja: – 1 pomidor malinowy lub inny – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – tarty parmezan (opcjonalnie) – kilka plasterków wiejskiej kiełbasy – szczypta kminu rzymskiego – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz – do podania : świeży szczypiorek, bagietka Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki) Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Przykryć patelnię pokrywką i gotować aż białka jajek się zetną. Opcjonalnie przed podaniem można posypać tartym parmezanem i świeżym szczypiorkiem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/szakszuka-z-kielbasa/