Składniki: – 1 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (u mnie bez laktozy) – 200 g mąki pszennej – 200 g mąki orkiszowej jasnej lub ciemnej – 1 łyżeczka soli – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – łyżka siemienia – 2 łyżki otrębów pszennych do posypania formy – 1 łyżka czarnuszki – 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej – 1-2 łyżki dowolnego oleju Przygotowanie: W misce wymieszaj łyżką wszystkie suche składniki ( dwa rodzaje mąk, proszek i sodę, siemie lnianę i 1/2 łyżki czarnuszki – resztę zostaw do posypania) Polej olejem aby skórka była chrupiąca – opcjonalnie posyp czarnuszką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/chlebek-bez-drozdzy/