Quiche z kozim serem i warzywami

Obiad
28.11.2017 10:55
Quiche z kozim serem i warzywami

Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – 1 średniej wielkości bakłażan – 2 czerwone papryki – 3 łyżki gęstej śmietany 18% – 150 g świeżego sera koziego – 10 pomidorków koktajlowych – ząbek czosnku – 3 duże jajka – sól i pieprz Przygotowanie: Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na oprószona mąką powierzchni na placek o średnicy 40 cm. Bakłażana pokrój w średnie plastry i ułóż na grillu lub patelni z żebrowym dnem. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm. Wyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. W misce wymieszaj jajka, śmietanę i pokrojony w plasterki lub kostkę ser kozi lub pleśniowy. to propozycja nie tylko dla wegetarian 🙂 Papryka, bakłażan i pomidorki to dodaki, które stanowią podstawę mojego quiche z kozim serem i warzywami. Jeśli zależy Ci na czasie zamiast świeżych warzyw wykorzystaj paprykę i bakłażana ze słoika lub puszki. Piecz przez 30-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/quiche-z-kozim-serem-i-warzywami/