Ciasto z jabłkami i budyniem

Ciasta
17.04.2020 10:23
Ciasto z jabłkami i budyniem

Składniki: ciasto – 450 g mąki pszennej – 250 g masła – szczypta soli – ½ szklanki cukru pudru – 1 jajko – 2 żółtka – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 2 budynie waniliowe bez konserwantów i cukru + 4 łyżki cukru lub budyń z tego przepisu – 750 ml bez laktozy nadzienie – 1 1/2 kg jabłek – cukier puder do posypania Przygotowanie: Jabłka płukamy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. W tym czasie przygotuj budyń z tego przepisu lub ugotuj budyń z wykorzystaniem dwóch gotowych zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj formę do pieczenia –tj. posmaruj masłem i opcjonalnie wyłóż papierem do pieczenia. Na stolnicę przesiać mąkę i proszek do pieczenia dodać pokrojone masło,cukier. Na koniec dodać szczyptę soli i wbić jajko i żółtka. Na podpieczony spód wykładamy opokrojone jabłka a następnie budyń.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/ciasto-z-jablkami-i-budyniem/