Jajka faszerowane ćwikłą Gdy przygotowujemy większą ilość faszerowanych jajek warto je przechowywać w lodówce przykryte folią spożywczą do żywności – ja wybieram folię Stella Składniki: - 3 jajka - 1 puszka tuńczyka w kawałkach - 2 łyżki naturalnego jogurtu - 1 płaska łyżka majonezu - pieprz i sól do smaku - kiełki lub szczypiorek do podania Przygotowanie: Jajka faszerowane tuńczykiem Dziś dzielę się z Wami kolejnym przepisem na faszerowane jajka, tym razem w wersji z tuńczykiem. Jedni przygotowują je w wersji klasycznej z majonezem lub chrzanem, inni dodają szynkę, a jeszcze inni wybierają wersję fit z awokado. Resztę farszu można również wykorzystać w formie pasty na kanapki W każdą połówkę jajka nakładamy nasz tuńczykowy farsz. A jeśli szukacie innych inspiracji na jajka faszerowane, to spójrzcie na te propozycje: - Ja dziś polecam Wam prosty przepis na jajka faszerowane tuńczykiem. Z podanych składników wyjdzie farszu na nadzianie około 10-12 połówek jajek. Przepisów na jajka faszerowane jest naprawdę wiele.