Jajka faszerowane kremem łososiowym Łatwiejszego farszu do jajek już chyba być nie może – to cząstki żółtek zmiksowane z serkiem kanapkowym, niewielką ilością majonezu oraz wędzonym łososiem. Eleganckiego efektu nadaje wyłożenie farszu na jajka za pomocą rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. - 6 jajek - 125 g serka kanapkowego śmietankowego (np Twój Smak) - około 70 g łososia wędzonego - 1 łyżeczka majonezu - sól, pieprz Do ozdoby: - czerwony kawior - kilka listków pietruszki ozdobnej Jajka gotujemy na twardo. W razie konieczności doprawiamy solą oraz pieprzem (u mnie nie było takiej potrzeby). Dekorujemy dowolnie – u mnie kawior czerwony oraz listek ozdobnej pietruszki. Po przestudzeniu obieramy je i za pomocą małego ostrego nożyka nacinamy w taki sposób, by wykroić cząstkę jajka.