Idealna do kawy lub herbaty, na spotkania z przyjaciółmi lub gdy po prostu rodzina ma ochotę na coś słodkiego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie dół) i pieczemy przez 45 minut (do tzw. suchego patyczka, stan ciasta sprawdzamy już po 40 minucie pieczenia). Dlatego ta babka najlepsza jest następnego dnia, oczywiście o ile wytrzymacie, żeby jej od razu nie zjeść. Babkę należy przechowywać pod przykryciem (pojemnik na ciasto), wówczas dzięki zawartości kokosu staje się wilgotna. U mnie w domu uwielbia się wszelkiego rodzaju babki, dlatego dość często je piekę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.slodkieokruszki.pl/prosta-babka-z-kokosowa-nuta/