gorącej wody) 1 kopiasta łyżka nutelli 2 batoniki Lion na spód: 180 g ciastek kruchych 60 g masła Wykonanie: Masło rozpuścić, herbatniki pokruszyć bardzo drobno i połączyć z masłem. Składniki: 1kg twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego (może być z wiaderka) 130 ml śmietanki 30% 180g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny (rozpuszczone w 1/3 szkl. To bardzo przyjemny deser, a na dodatek bardzo prosty i szybki, szczególnie gdy użyje się sera z wiaderka. Jeżeli dodacie sera z wiaderka, trzeba dodać 1/2 łyżki żelatyny więcej. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm ułożyć masę herbatnikową. Nie jestem ogromną wielbicielką serników, ale ten zawiera nutellę i batony Lion, dlatego postanowiłam go wypróbować. Na pewno będzie smakował wszystkim, którzy lubią orzechowo-czekoladowe dodatki. Na koniec dołożyć pokrojone w kawałki batony Lion.