Hot Dog Zakopane

Przekąski
05.03.2020 16:34
Hot Dog Zakopane
  • Czas przygotowania: 45 min

Składniki

Bułka
parówki z szynki
Sos chrzanowy
Grillowany oscypek
Kapusta czerwona
Czerwone wino
Smażony boczek
Biała cebula
Żurawina
Orzechy włoskie prażone w miodzie z dodatkiem skórki z pomarańczy
Jabłko
Szczypiorek

Przepis

Do opieczonej w piecu bułki, wkładamy parówkę ( ja polecam Tarczyński Naturalnie 100% szynki, ze względu na dobry skład), uprzednio polewając pieczywo sosem chrzanowym.Następnie dodajemy wcześniej grillowane 2 plastry oscypka oraz chutney z kapusty czerwonej, duszonej w wytrawnym, czerwonym winie, z dodatkiem smażonego boczku, cebuli białej i żurawiny.
Hot doga posypujemy orzechami włoskimi, które wcześniej prażymy w miodzie z dodatkiem skórki z pomarańczy oraz dekorujemy słupkami świeżo pokrojonego jabłka i świeżym szczypiorkiem.