Hot-dogi zapiekane z kapustą

Krzysztof
Przekąski
22.08.2014 12:05
Hot-dogi zapiekane z kapustą

Przepis

Składniki na naleśniki (5 sztuk):

170 g mąki

300 ml mleka

1 jajko

szczypta soli

Farsz:

300 g kiszonej kapusty

pół szklanki soku jabłkowego

sól, cukier, pieprz, słodka papryka

5 parówek

keczup, musztarda

dodatkowo:

100 g żółtego sera np. gouda lub cheddar

Zaczynamy od przygotowania naleśników. Do naczynia wsypać mąkę i sól. Dodać jajko i mleko. Zmiksować. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśnik (powinno być ich 5 sztuk).

Kiszoną kapustę przepłukać, odcisnąć wodę i posiekać. Na patelnię wlać łyżkę oleju. Wrzucić posiekaną kapustę i chwilę podsmażyć. Podlać sokiem jabłkowym, doprawić solą, pieprzem cukrem i słodką papryką. Wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Naleśniki posmarować musztardą i keczupem. Na wierzchu ułożyć obsmażoną kapustę i parówkę. Zawinąć w rulon i przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Tak przygotowane hot-dogi posypać startym na tarce serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200oC przez 20 minut.

Smacznego :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną