: Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej + trochę do podsypania 100 g margaryny szczypta soli serek z kolorowym pieprzem- 150 g sól ziołowa prowansalska Mąkę wsypujemy do misy robota, dodajemy szczyptę soli, pokrojoną margarynę i serek z kolorowym pieprzem. W okrągłych krakersach robimy dziurki za pomocą słomki do napojów, a podłużne krakersy najpierw dziurkujemy widelcem wokół brzegów, a przez środek również robimy dziurki za pomocą słomki. Przygotowałam wcześniej babeczki z czerwonej fasoli, dzisiaj prosta, ale bardzo smaczna przekąska z dodatkiem serka z kolorowym pieprzem do chrupania przed TV lub jako zagryzka do piwa. Silikonową matę posypujemy delikatnie mąką, wykładamy ciasto, rozwałkowujemy je dosyć cienko i wykrawamy kółka (okrągłą wykrawaczką do ravioli) i paski (za pomocą karbowanej wykrawaczki do krojenia pizzy czy tarty) dzięki czemu krakersy będą miały ozdobne brzegi.