Składniki na 3-5 słoiczków: – 300g podłużnych biszkoptów – 300ml zimnej kawy espresso – 250g mascarpone – 60g erytolu – 3 żółtka – 2 białka – 10ml likieru amaretto (opcjonalnie) – kakao bez cukru Żółtka ubijamy z erytrolem na puszysty, jasny krem (ok. 6-8 minut). Dlatego dziś wychodzę z propozycją deseru tiramisu w słoiczku, który możecie wziąć ze sobą np. do pracy czy szkoły, bez stresu, że z deseru pozostanie tylko jedna wielka ciapa. Łatwo się je przenosi – bez strachu, że coś się nam wyleje, pięknie wyglądają, a jedzenie z nich smakuje o wiele lepiej! Powtarzamy czynność uzupełniając krem i posypując kakao naprzemiennie z nasączonymi biszkoptami, kończąc uzupełnianie słoiczka kremem i kakao. Zapraszam również do wypróbowania Koreczków tiramisu – imprezową przekąskę na słodko! Uważam, że jedzenie pakowane na wynos w zgrabne słoiki jest super! W oddzielnej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli.