W okresie letnim można przygotować ten koktajl z truskawkami i mandarynkami z gałką lodów np. śmietankowych włożoną bezpośrednio do każdej szklanki z koktajlem lub lody zmiksować z owocami. Jak przygotować koktajl truskawkowo-mandarynkowy? Mandarynki obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki, jeśli mają pestki to je usuwamy, z umytych truskawek odrywamy szypułki. U nas są już pyszne i pachnące hiszpańskie truskawki, aż żal ich nie kupić i są jeszcze w sklepach pyszne, słodkie mandarynki, wystarczy połączyć oba owoce i możemy się delektować pysznym koktajlem o kolorze pomarańczowym. Koktajl truskawkowo-mandarynkowy: 6 sztuk dużych truskawek świeżych lub mrożonych lub podwójna ilość jeśli są mniejsze 2 mandarynki listki świeżej mięty do dekoracji Bardzo lubię też koktajle z dodatkiem ananasa lub koktajl z mango. Można przelać do pojemnika i Koktajl z truskawkami i mandarynkami zabrać do pracy lub do szkoły.