Polecam! (składniki na blaszkę 28x18 cm) - 3 jajka - 120 g cukru - 100 g czekolady deserowej - 50 ml mleka - 70 g masła - 170 g mąki pszennej T450 - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - dodatkowo: precelki + sól w płatkach Czekoladę i masło rozpuścić w śmietance (podgrzewając na palniku lub w mikrofalówce). Jeśli nie uda Wam się dostać precelków, możecie użyć słonych paluszków i ułożyć je na cieście w fantazyjny sposób :) Bez dodatku kakao - na samej czekoladzie :) Ciasto czekoladowe będzie idealnym deserem na nadchodzące Walentynki. Całe jajka wraz z cukrem ubić na jasny krem (ubijać ok. 7 min.). Ciasto ozdobiłam precelkami w kształcie serduszek i płatkami soli. Sól doskonale podkreśla słodycz ciasta, wydobywa aromat czekolady i dodaje nietuzikowego charakteru.