L - 180 g cukru - 180 g masła - 200 g gorzkiej czekolady - 150 g mąki pszennej T450 - 1/4 łyżeczki soli - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Całe jajka wraz z cukrem ubijać ok. 6-7 min. na puszystą masę. Pieczenie Temperatura: 180°C Czas (dobierz do swoich preferencji): 20-25 min. - ciasto będzie gliniaste i intensywnie czekoladowe 25-30 min. Jeśli będziecie się trzymać zamieszczonych poniżej wskazówek, ciasto wyjdzie idealne - wilgotne w środku i spękane z wierzchu. - ciasto będzie wyższe, nieco bardziej wypieczone, ale wciąż wilgotne (składniki na blaszkę 28x18 cm) - 3 jajka w rozm. Do ubitej masy jajecznej wlewać wąską strużką czekoladę z masłem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.my-caprice.pl/2019/05/klasyczne-brownie.html