Naleśniki z porem

Ewa

Obiad

10.02.2020 12:16

Naleśniki z porem

Zaś gdy jeszcze kilka godzin po posiłku wciąż mówi, że coś było pyszne, wtedy wiem, że smakowało mu baaaardzo. Gdy zjada do końca, ale bez komentarza, wtedy wiem, że dało się zjeść, ale bez szału;) Mój mąż całkiem nieświadomie daje mi sygnały, które decydują o tym, czy nowa potrawa zapisze się na stałe w naszym menu. U mnie to te naleśniki z cukrem zredukowanym do 1/2 łyżeczki (klik po przepis na naleśniki). Farsz: 5-6 porów (około 500 g białych i jasnozielonych części) 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 200 g tartej mozzarelli masło klarowane sól, pieprz Gdy od pierwszego kęsa wyraża słowa zachwytu, wtedy wiem, że jest dobrze. Przepis na te naleśniki zobaczyłam na blogu Kulinarne Przeboje. Ja też przyznaję, że miło mi, gdy coś, co zrobię, smakuje domownikom. Pomysł z obsmażeniem nafaszerowanych naleśników bardzo mi się spodobał. Cieszę się, że je zrobiłam i pewnie będę wracać do tego pomysłu znacznie częściej. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość klarowanego masła. Domyślam się, że zależy Wam, by przygotowane przez Was dania smakowały Waszym bliskim.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2020/02/10/nalesniki-z-porem/