Piersi kurczaka z tymiankowo-cytrynową nutą

Ewa
Obiad
16.06.2017 8:16
Piersi kurczaka z tymiankowo-cytrynową nutą

Bardzo nam smakowało:) podwójna pierś z kurczaka 1-2 łyżki sosu sojowego lub teriyaki 1 cytryna 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 4 listki laurowe świeży tymianek (ilość wg uznania, w zależności od tego czy lubimy bardziej, czy mniej ziołowe smaki) sól, pieprz Kawałek mięsa wkładamy na dno pojemniczka z wieczkiem, na mięsie kładziemy listek laurowy, następnie dajemy kolejną porcję mięsa, znów listek laurowy itd, aż do wyczerpania składników. Po tym czasie listki laurowe odrzucamy, a mięso grillujemy z obu stron (u mnie po około 6-7 minut z każdej strony). Łączymy ją w miseczce razem z sokiem wyciśniętym z połowy owocu. Następnie dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki papryczkę chilli oraz posiekany tymianek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dziś kolejna propozycja na kurczaka z grilla.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/06/16/piersi-kurczaka-z-cytrynowo-tymiankowa-nuta/