Wieloziarnisty razowy chleb na zakwasie Składniki: 1/2 szklanki słonecznika 1/2 szklanki dyni 1/2 szklanki płatków owsianych (NIE błyskawicznych) 1/2 szklanki siemienia lnianego 1/2 szklanki sezamu 1/2 szklanki otrębów żytnich lub pszennych 1 łyżka soli 1 łyżka miodu rozpuszczona w odrobinie wody 250 g mąki żytniej razowej 250 g mąki gryczanej 330 ml aktywnego zakwasu 3- 3,5 szklanki letniej wody Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Jeśli ilość wody podana w przepisie nie jest wystarczająca dajemy jej trochę więcej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2013/05/wieloziarnisty-razowy-chleb-na-zakwasie.html