Składniki: Pstrąg tęczowy łososiowy filet – Marinero 200 g szpinaku baby 3 ząbki czosnku garść pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebula 1 łyżka oleju 1 gałązka koperku sok z połowy cytryny pieprz, pieprz cytrynowy Pstrąga opłukać wodą, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, dodać koperek. Świeżego pstrąga tęczowego (także w formie fileta) znajdziecie w Biedronce, a co ważne pochodzi on z naszych lokalnych gospodarstw zrzeszonych w Stowarzyszeniu Producentów Ryb Łososiowatych. Filet pstrąga tęczowego łososiowego jest bezproblemowy w obsłudze i będzie świetnym rozwiązaniem także dla młodszych dzieci, które dopiero zaczynają przygodę z rybami. Przygotowanie obiadu z dzisiejszego przepisu zajmie Wam maksymalnie 20 minut i to łącznie z pieczeniem! Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć szpinak, czosnek, pokrojone na połówki pomidorki, pokrojoną w półplasterki cebulę.