Klopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym

Weronika
Obiad
04.02.2020 8:22
Klopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym

Do sosu włożyć przygotowane klopsiki i na pyrkającym ogniu gotować 5-10 minut podawać z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką SMACZNEGO ! Klopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym to propozycja na szybki obiad. Możesz również do mięsa dodać jajko (na tak małą ilość najlepiej samo żółtko), ale wówczas konieczne jest dodanie kilku łyżek kaszy manny, by zagęścić masę do rondla wlać przez sitko zakwas żurkowy, dodać listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego, zagotować. 2 białe kiełbasy1 szklanka domowego zakwasu na żurek (z tego przepisu)majeranek3 łyżki śmietanyzieleninaPrzygotowanie: kiełbasy obrać z osłonek, wymieszać mięso i wilgotnymi dłońmi uformować klopsiki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/02/klopsiki-z-biaej-kiebasy-z-sosem.html