Rolada biszkoptowa z kremem porzeczkowym

Ciasta
04.02.2020 10:18
Rolada biszkoptowa z kremem porzeczkowym

W takie dni kawałek ciasta, na pewno poprawi nam samopoczucie, a przede wszystkim, podniesie poziomu cukru i doda trochę energii, chociaż na chwilę :) Składniki: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 ml. Dziś znowu coś na słodko, ale przy takiej pogodzie, to nawet wskazane :) Szaro, buro i pada deszcz. Upieczony biszkopt, przełożyć papierem do góry, na ściereczkę posypaną cukrem pudrem. No dobra, dość narzekania na pogodę, nie długo przyjdzie wiosna i będzie pięknie. Każdą część zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na kilka godzin. , wyłożyć na blaszkę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Rolada jest biszkoptowa, przełożona prostym kremem, zrobionym ze śmietanki i dżemu. Ja zrobiłam z dżemem porzeczkowym, ale może być o innym smaku. Wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia. śmietanki 30 % 3 łyżki dżemu porzeczkowego (miałam swojski) Dodatkowo: cukier puder Wykonanie: Białka ubić z cukrem. Następnie zwinąć w roladę, razem ze ściereczką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/02/rolada-biszkoptowa-z-kremem-porzeczkowym.html