Filet z sandacza na parze z warzywami

Magdalena
Fit
19.01.2020 18:24
Filet z sandacza na parze z warzywami

Składniki Porcja dla 2 os. filet z sandacza, 2 szt. włoszczyzna świeża lub mrożona paski, ok 200 g przyprawa do ryb, 2 łyżki pieprz cytrynowy, 2 łyżki sól i pieprz sok z połowy cytryny masło, 2 łyżki białe wytrawne wino lub woda, 1-2 łyżki Wykonanie Filety sandacza myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekrawamy na pół. Następnie z obu stron skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb (dobrze jest to zrobić wcześniej, żeby ryba przegryzła się). Na rozgrzane na patelni masło wrzucamy warzywa (włoszczyznę paski), chwilę podsmażamy. Gotowe warzywa wykładamy na talerzach, na nich układamy kawałki ryby. Podstawą przygotowywanych na parze dań są zioła, które odgrywają kluczową rolę w uzyskaniu dobrego smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/filet-z-sandacza-na-parze-z-warzywami/