Składniki (w temperaturze pokojowej) na ok. 30 mini pączków twaróg z wiaderka (3-krotnie mielony), 300 g jajka, 2 duże cukier puder, 3 czubate łyżki do ciasta + do oprószenia mąka pszenna, 2 szklanki (poj. 250 ml) proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki sok z cytryny, kilka kropli sól, szczypta spirytus, 25 ml olej lub smalec, do smażenia Wykonanie W garnku rozgrzewamy olej lub smalec (moja babcia smażyła tylko na smalcu). Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Jajka z cukrem i twarogiem miksujemy na jednolitą masę. Formujemy małe kuleczki i wrzucamy na rozgrzany olej lub smalec. Pączki obracamy podczas smażenia aby zrumieniły się z każdej strony.