Składniki na ciasto woda, 1 szklanka (250 ml) masło lub margaryna, 125 g mąka pszenna, 1 szklanka (250 ml) jajka, 4 szt. na krem śmietana kremówka, 150 ml (schłodzonej) serek mascarpone, 250 g cukier puder, 3 łyżki Wykonanie ciasta Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy nieduże, okrągłe porcje ciasta, w sporych odstępach ponieważ ciasto mocno rośnie. przechowujemy w lodówce Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Połączenie parzonego ciasta z kremem z mascarpone to duet idealny. Na gotującą się wodę wsypujemy mąkę, energicznie mieszając do momentu, aż ciasto zacznie odchodzi od ścianek garnka. Następnie ciasto przekładamy do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.