śmietana 18%, 50 ml ser Camembert, 2 plastry czosnek, 2 ząbki masło, 2 łyżki jajko, 1 szt. gałka muszkatołowa, na czubku łyżeczki przyprawa do kurczaka (ulubiona, u mnie ziołowa +pikantna), 2 łyżki olej lub oliwa, 2 łyżki sól i pieprz, do smaku czarnuszka, do posypania Wykonanie Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle, do momentu odparowania wody. Na środku każdej części układamy nafaszerowaną pierś kurczaka, na wierzchu każdej po plastrze sera Camembert i z obu stron nacinamy ok 2 cm paski. Po przestudzeniu kroimy w ok 1,5 cm plastry i podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowym Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Piersi kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i od góry, w każdej, cienkim, długim nożem wycinamy kieszonkę (delikatnie, żeby nie rozciąć na wylot) Przyprawę do kurczaka mieszamy z olejem lub oliwą i tak przygotowaną marynatą nacieramy piersi kurczaka, na zewnątrz i wewnątrz.