Tarta na francuskim spodzie z brokułem i migdałami

Magdalena
Zapiekanki
17.01.2020 17:34
Tarta na francuskim spodzie z brokułem i migdałami

Składniki ciasto francuskie, 1 op. brokuł, 1 szt. (nieduży) boczek wędzony surowy, 100 g cebula czerwona, 1 szt. ser feta, 50 g płatki migdałów, 1 garść masło, 1 łyżka gałka muszkatołowa, 0,5 łyżeczki papryka ostra, 0,5 łyżeczki sól i pieprz, do smaku jajko, 3 szt. śmietanka 22%, 200 ml masło i mąka, do wysmarowania i posypania formy sucha fasola lub groch, do obciążenia ciasta Wstawiamy do wciąż nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 25 min. Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, podsmażamy na nim boczek, pokrojoną cebulę, następnie dodajemy brokuła i dusimy ok 3 min. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 12 min. (po tym czasie nie wyłączamy piekarnika). Brokuła dzielimy na różyczki, płuczemy i osuszamy na sitku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/tarta-na-francuskim-spodzie-z-brokulem-i-migdalami/