Kokilki z ciasta francuskiego z serkiem i wędzonym łososiem

Magdalena
Przekąski
18.01.2020 20:13
Kokilki z ciasta francuskiego z serkiem i wędzonym łososiem

- Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej kokilki, kolejno: całe kółko jako spód, smarujemy roztrzepanym jajkiem, na to układamy kółko z wyciętym środkiem, smarujemy jajkiem i na górę trzecie kółko z wyciętym środkiem i również smarujemy jajkiem. - Jedno kółko zostawiamy w całości a z pozostalych dwóch wykrawamy kieliszkiem małe kółko na środku (z pozostalych środków można zrobić pizzerinki lub ciasteczka z dżemem). Składniki (na 4 kokilki) - ciasto francuskie, 1 op - serek śmietankowy, ok 200 g (u mnie Twój Smak) - łosoś wędzony, 100 g - oliwki czarne - koperek, ok 0,5 pęczka - cienki szczypiorek, do dekoracji - oregano, papryka słodka, sól i pieprz, do smaku - czarnuszka - jajko, 1 szt. Kokilki z ciasta francuskiego z serkiem i wędzonym łososiemSmacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 - Do wystudzonych kokilek z ciasta francuskiego wkladamy plastry łososia ułożone w kształt lejka, w środek szprycą nakładamy serek. - Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki ok 15 min. przed przygotowaniem. - Rozwijamy ciasto, szklanką wykrawamy kółka – po 3 na każdą kokilkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/kokilki-z-ciasta-francuskiego-z-serkiem-i-wedzonym-lososiem/