Kompot z czereśni

Magdalena
Przetwory
10.07.2020 19:17
Kompot z czereśni

Przygotowujemy syrop z wody i cukru – ilość zależy od ilości słoików: w garnku gotujemy wodę z cukrem (na każde 200 ml wody dajemy 100 g cukru). Słoiki zakręcamy szczelnie i pasteryzujemy – ja robię to w piekarniku – szczegóły dot. pasteryzacji znajdziecie TUTAJ Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Obowiązkowa pozycja w naszej spiżarce 😉 Składniki czereśnie (u mnie ciemne czerwone) zalewa 2:1 – na każde 200 ml wody dodajemy 100 g cukru Zalewamy gorącą zalewą – zostawiamy około 1 cm wolnego miejsca od góry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/kompot-z-czeresni/